Bryllup 2020: Sådan holder du den perfekte tale

Det er skønt at høre en rigtig god og personlig tale til et bryllup. Endnu bedre er det, når talen bliver serveret både levende og præcist. Har du ikke holdt så mange taler før? Men vil du gerne levere en af de bedste i dit liv til dit bryllup? Vi guider dig her til, hvordan du holder en perfekt tale til bryllup.

Hvis ikke du er meget udadvendt og tager alting, som det kommer, så er det ret grænseoverskridende at holde en tale til bryllup. Særligt, når du er bruden eller gommen – for her forventer gæsterne en sød og personlig tale.

Hvordan holder du en god tale til bryllup?

Tænk på dem, der lytter med

Inden du tænker så vidt som at skulle holde talen, skal du først gøre det klart for dig selv, hvorfor du genre vil holde talen, og hvad du gerne vil med den. Har du noget særligt, du gerne vil fortælle din ægtemand eller hustru? Og hvad vil få hende og resten af gæsterne til at spidse ører? Når du har gjort det klart for dig selv, ved du også godt, hvordan du skal indlede din tale.

Øv dig foran andre

Man lærer ikke at lave mad ved at læse i en opskriftsbog. Det samme gælder for en tale til bryllup. For jo mere du øver dig, jo mindre nervøs bliver du. Du bliver også mere skarp i formuleringen af talen. Selvom det tager en time eller to at øve dig på talen, er det timer, der er godt givet ud. Husk også, at det er helt okay at være nervøs over at skulle holde en tale til bryllup – hvem ville ikke være det?

Få hjælp fra en DJ til tale til bryllup

Det kan måske lyde lidt skørt. Ikke desto mindre kan det vise sig at være en ret god ide – især hvis du er nervøs. For hvis du godt kan lide at tænke i lidt anderledes baner og overraske med sjove ideer, bør du prøve at få hjælp fra en DJ til bryllup til at udføre bryllupstalen.

En bryllups DJ kan komme med mange og gode ideer til, hvordan du kan holde talen på en anderledes og musikalsk måde. Ved at gøre det er du i hvert fald sikker på, at alle spidser ører og følger med i, hvad der bliver sagt. Så lej en DJ – det kan kun blive godt!

Brug kroppen, når du taler

Har du før været til et foredrag, hvor vedkommende stod bomstille mens formidlingen stod på? Det er ikke særlig spændende at se på. Det samme gælder, når der skal holdes tale til bryllup. Brug derfor ikke kun talen, men også din krop. Understreg pointer med fagter, hold kunstpauser, brug dit blik og læg gerne en hånd nu og da på bruden eller gommen. Det gør din tale levende og får gæsterne til i højere grad at følge med. Jo mere levende din tale er, jo bedre er den.

 

Vær dig selv

Det sidste og måske vigtigste råd at give her til sidst er, at du skal være dig selv. Forsøg ikke at være ekstremt humoristisk, hvis ikke du er det til hverdag. Slap af og vær fuldstændig, som du er. For det er det, at man mærker dig, der skaber en god og personlig tale til bryllup.

Mangler I fortsat en god bryllupsfotograf til jeres bryllup? Udforsk Bryllupsfotograf Vores Store Dag og book en professionel fotograf med mange års erfaring inden for netop bryllupsfotografering.