Når der skal holdes stor, rund fødselsdag, er der en del, der skal huskes, hvis fødselsdagen skal blive til et brag af en fest. Men hvad er det nu lige, du skal have styr på? Og hvad er vigtigt at overveje? Det giver vi dig det helt store overblik over med vores ultimative tjekliste.

Det er så ærgerligt undervejs i en fest at opdage, at man har glemt noget. For at undgå det kan du bruge vores tjekliste her, imens du planlægger, så du ikke glemmer noget undervejs. Vi har tænkt over det hele og lidt mere til, så det er nemt for dig at arrangere den helt store fødselsdagsfest.

 

Huskeliste til den runde fødselsdag

De vigtigste ting først:

 • Gæsteliste. Hvem skal inviteres med til festen?
 • Når gæstelisten er lavet, skal invitationerne sendes ud. Det bør gøres så tidligt som muligt, så gæsterne ikke allerede har noget planlagt.
 • Hvad skal I have at spise? Bestiller du udefra, eller laver du det hele eller noget af det selv? Skal der også være natmad? Og hvad med snacks? Husk også her at afklare allergener med gæsterne.
 • Sørger du selv for alt i drikkevarer? Og skal der være en bartender til at servere dem?
 • Skal der være det? Eller skal folk bare sætte sig, som de gerne vil?
 • Ønskeliste. Gæsterne forventer en ønskeliste i god tid, så de kan koordinere det.
 • Skal du have en toastmaster? Han kan koordinere taler, indslag og generelt aftenens forløb.

 

Når det vigtigste og mere overordnede er på plads, er det tid til det mere praktiske og detaljerede i planlægningen. Det er knap så spændende en del af planlægningen, men ikke desto mindre er det ret relevant for, at fødselsdagsfesten forløber helt gnidningsfrit.

 

Den praktiske del af tjeklisten:

 • Find gode stole og borde frem (eller book dem), så man sidder godt hele aftenen.
 • Servietter, glas og opdækning generelt.
 • Fade og skåle. Skal du selv have dem med, eller kommer det sammen med maden?
 • Salt og peber og krydderier til maden på bordene.
 • Karklude, viskestykker og køkkenrulle til køkkenet og rengøringen.
 • Affaldsposer og sække.
 • Stanniol og bøtter, hvis der er mad tilovers.
 • Affaldsposer til dåser.
 • De kan være meget behjælpelige med servering og afrydning.
 • Så kan gæsterne lægge gaverne samlet ét sted.

 

Når der er styr på alt det praktiske, kan du endeligt gå videre til den lidt sjovere del af planlægningen, som omhandler pynt og stemning – det er her, du virkelig kan gøre en forskel for, hvordan din fødselsdag kommer til at forløbe aftenen igennem.

 

Pynt og underholdning:

 • Køb balloner, flag, serpentiner, blomster og andet pynt, der giver god mening for din fest.
 • Stearinlys og anden hyggelig belysning til bordene, hyggehjørner og entréen.
 • Skal du leje en DJ? Et mobildiskotek? Eller måske bare bruge dit eget musikanlæg? En DJ vil helt sikkert fyre godt op under festen.
 • Skal der være underholdning i form af lege, quiz eller konkurrencer?

 

Vigtigt med god planlægning

Vil du gerne holde en god og stor fest, hvor det hele bare spiller, er det nødvendigt med en god planlægning. Det tager mange timer, men er det hele værd, når først du kan se, at gæsterne kan lide maden og snakker vældigt rundt omkring i hjørnerne. Når du planlægger fødselsdagsfesten godt, kan du også selv slappe af og bare nyde aftenen. Det ville være ærgerligt, hvis du ender med at stresse rundt, fordi du ikke har tænkt over servering, musik eller noget helt tredje, som er essentielt for, at en stor fødselsdagsfest bliver en succes.

 

Lån så meget du kan

Bare rolig – vi mener ikke i banken! Men det er ikke billigt at holde fest. Og du kan gøre meget for at gøre det billigere for dig selv ved at høre familie og venner, om du kan låne alt lige fra service (hvis ikke det er en del af prisen ved udlejningsstedet) til lanterner til bordene. Jo mere du kan låne, jo billigere bliver det for dig i sidste ende.

Mange af de ting du skal bruge til festen, er alligevel ikke ting, du kommer til at bruge efterfølgende. Derfor vil det give god mening, at du låner det, du kan og som giver mening. Når først du begynder at spørge rundt omkring, vil du hurtigt opdage, at dine gæster har meget mere liggende til låns, end hvad du lige regner med.

 

Spar ikke på maden og på musikken

Når alt kommer til alt, er mad og musik noget af det vigtigste ved en fødselsdagsfest og en fest generelt. Hvis maden ikke smager godt og musikken ikke spiller, har det en enorm indvirkning på stemningen. God mad giver glade mennesker, og bliver der også spillet god musik samtidig med, er folk mere end villige til at bidrage til en god fest.

 

Brug derfor gerne penge på at få maden leveret udefra fra et godt cateringfirma og overvej gerne en ekstra gang, om ikke du skal leje en DJ eller et mobildiskotek. Det giver noget helt andet, da det er så sjældent, at man er til en fest med DJ.

 

Husk at glæde dig

Der er meget at se til, når der skal planlægges en fødselsdagsfest. Men, det gør det ikke mindre vigtigt at huske på, at du også skal bruge tid på at glæde dig. Få eventuelt noget hjælp fra familien eller en god ven til planlægningen, så du ikke står med det hele selv eller mister overblikket undervejs i din tjekliste.

 

For den bedste fest er en fest, som du også selv har set frem til, og som du har kunne nyde både før og under. Det er så lidt, der skal til for, at du også kan nyde det i fulde drag. Så brug gerne lidt ekstra penge på hjælp eller nemme, praktiske løsninger, så du kan slappe af og have overskud til at hygge dig sammen med alle dine gæster.

 

Vi håber, tjeklisten har gjort planlægningen mere overskuelig.

 

Rigtig god fest!