Festsange til konfirmation: Sådan skriver du dem

 

Det er hyggeligt med festsange til konfirmation, der fortæller om konfirmandens hobbyer, pinlige episoder og sjove sider. Der opstår dog bare hurtigt et problem, da det kræver kreativitet på højeste plan at lave nogle gode og sjove festsange til konfirmation. Men frygt ej. For vi kommer her med vores tips til, hvordan du skriver nogle gode og personlige festsange.

 

Mange før dig har prøvet at stirre stift ned på papiret uden nogen ideer til, hvordan man skal komme i gang med at skrive gode festsange til konfirmation. Hvis det er sådan, du har det, har vi lavet en guide med råd og tips til, hvordan du gør hele processen nemmere med en eller flere gode festsange til følge.

 

Hvordan skriver du gode festsange til konfirmation?

 

Skriv stikord om konfirmanden ned

 

For at komme i gang med at skrive noget, er det nødvendigt at have noget materiale at gå ud fra. Derfor starter hele processen med at skrive festsange til konfirmation med at skrive stikord ned. Det er samtidig også en rigtig god måde at få sat tankerne i gang på.

 

Nogle eksempler kunne være:

 

  • Hobbyer
  • Pinlige episoder
  • Livretter
  • Spidskompetencer
  • Mærkelige vaner

 

Start med at lade tankerne og ideerne have frit løb, da det åbner op for din kreativitet. Først når du ikke længere kan komme på noget om konfirmanden, bør du sortere ud i de stikord, du er kommet frem til, så det kun er det bedste, der er tilbage.

 

Brug en velkendt melodi

 

Hvis festsangen også skal blive en succes, når den skal synges højt af gæsterne, er det nødvendigt at vælge en melodi, som alle kender. For det værste der kan ske er, at kun et par stykker kender til den og resten blot ender med at sidde og mumle med.

 

Gode melodier til festsange til konfirmation er:

 

  • Den lille frække Frederik
  • Jeg en gård mig bygge vil
  • Hist hvor vejen slår en bugt
  • Det er hammer, hammer fedt
  • Jeg er en glad lille cowboy

Vælg en melodi, som du er mest komfortabel med, da det gør det lettere for dig at skrive en god sang.

 

Husk at rime hele vejen igennem

 

Noget af det vigtigste ved selve sangen er, at det skal rime. Det gør det langt nemmere for alle at synge sangen, ligesom det også er med til at gøre sangen sjov. Hvis kreativiteten også halter her, findes der online rimordbøger, som kan hjælpe dig godt på vej. Det gør det i hvert fald langt mere overskueligt for dig at få det hele til at rime.

Overrask alle ved at leje en DJ

 

Hvis du gerne vil gå all in på konfirmationen og underholdningen og virkelig overraske både konfirmanden og gæsterne, kan du overveje at leje en DJ til at komme og spille musik til festsangene. Han kan selvfølgelig også spille god baggrundsmusik, så I er godt underholdte under maden. Det vil være en overraskelse, som konfirmanden sent vil glemme, og som klassekammeraterne helt sikkert ikke kan hamle op med!