Konfirmationsfest: Huskeliste til den store fest

 

Synes du, der er meget at holde styr på i forbindelse med konfirmationsfesten? Og synes du derfor, det kunne være rart at have en liste at forholde sig til? For at gøre planlægningen af konfirmationsfesten så let og overskuelig for dig som overhovedet muligt, har vi i indlægget her samlet nyttige punkter, som er nødvendige at huske på til den store dag.

 

Listen er alsidig og kan både bruges til ting, der er relevante til konfirmationsfesten, men som du også kan finde inspiration i. Du er selvfølgelig velkommen til at fjerne og tilføje punkter fra listen.

 

Huskeliste til konfirmationsfest

 

  • Invitationer til gæster. Selvom det kan virke gammeldags, er der nu ikke noget så hyggeligt som at modtage en fysisk invitation til konfirmationsfest i postkassen. Send den ud i god tid, så gæsterne har mulighed for at reservere dagen.

 

  • Ønskeliste fra konfirmanden. En god ting til listen er at få konfirmanden til at forberede en ønskeliste i god tid, så gæsterne har mulighed for at koordinere på kryds og på tværs – og så I også eventuelt har mulighed for at spare op til det. De fleste konfirmander ønsker sig penge. Men det er nu også rart at få en god fysisk gave.

 

  • Bestil lokaler til festen. Her skal du virkelig være ude i god tid, da der er rift om festlokalerne i konfirmationsperioden. Ofte skal du gerne være mere end 1 år før ude for at være sikker på, at du kan booke det ønskede lokale.

 

  • Sammensæt en menu eller bestil udefra. Hvis konfirmationsfesten skal holdes derhjemme, er det godt at være ude i god tid, hvis maden skal bestilles udefra. Hvis du gerne selv vil stå for maden, er det en fordel at planlægge i god tid. For så har du mulighed for f.eks. at bage og lægge det i fryseren.

 

  • Dette er et ret vigtigt punkt, som virkelig ikke må glemmes. For god underholdning er netop det, der bliver tænkt tilbage på. Underholdning kunne være alt lige fra at leje en DJ til selv at planlægge nogle gode og sjove indslag, som afviger fra de traditionelle sange eller taler.

 

  • Konfirmationstøj. Dette punkt er selvfølgelig ikke til at komme udenom. Det behøver ikke nødvendigvis være noget, der er dyrt. Konfirmanden skal blot føle sig tilpas i det.

 

  • Bordkort og borddækning. Noget af det sidste du skal huske at planlægge til konfirmationsfest er, hvordan du gerne vil have bordene til at være, hvor gæsterne skal sidde og hvordan bordene skal se ud. Jo mere kreativ du er, jo mere festligt bliver det hele.

Hvornår skal du lave huskelisten?

 

Der er selvfølgelig ikke nogen fast regel for, hvornår du kan eller skal gå i gang med at lave en huskeliste til konfirmationsfest. Når det så er sagt, er det i forbindelse med konfirmation godt at være ude i god tid. Begynd gerne at lave den med de vigtigste punkter 1 års tid før festen. Det gælder sådan noget som mad og lokaler, som kan være svært at bestille, hvis først det bliver gjort et par måneder op til festen.